Matematik

Differentialregning og uligheder

24. februar 2014 af heidihallum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg har fået følgende opgave for: 

Bestem f'(x0), nåt f(x) = 1/x. Løs derefter uligheden f'(x0) < 0, og gør rede for, hvad det betyder for tangenterne til grafen for f. Er f aftagende?

Er der nogen der kan give et godt råd til, hvordan denne opgave kan løses?

Hilsen,

Heidi


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af PeterValberg

Brug tretrinsreglen for at bestemme f'

se her for inspiration [ LINK ]

Videoen viser, hvordan tretrinsreglen "fungerer" med f(x) = x2
Brug teknikken til at bestemme f', når f(x) = 1/x

se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. februar 2014 af heidihallum (Slettet)

#1

Hvad betyder det for tangenterne til grafen for f?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af PeterValberg

Det gælder generelt at, differentialkvotienten f'(x_0) er lig med hældningskoefficienten
for tangenten til grafen for f i punktet (x_0,f(x_0))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af PeterValberg

se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.