Fysik

Beregn den varmemængde, der skal tilføres

24. februar 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder her og er i tvivl om, hvilken formel jeg skal bruge til at løse dette problem ?
Spørgsmålet lyder som følger:

En cappuccinomaskine bruges til at opvarme 150 g mælk fra 10,0 °C til
70,0 °C. Opvarmningen sker ved at vanddamp med temperaturen 100 °C ledes ned i mælken. Mælkens specifikke varmekapacitet er 3,85 kJ/(kg K). 

a) Beregn den varmemængde, der skal tilføres mælken. 

b) Beregn massen af vanddampen, som er tilført mælken. 

Jeg behøver ikke svaret på selve opgaven, men blot hvilken formel jeg skal bruge.
på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2014 af peter lind

a) Q = m*c*ΔT   m masse af mælken, c specifik varmekapacitet, ΔT temperaturstigningen

b) Q = m*L + m*c*ΔT  Q resultatet fra a, m massen af  dampen L vands specifikke fortætningsvarme c vands varmefylde, ΔT temperaturfaldet af vandet


Svar #2
24. februar 2014 af Esterificering (Slettet)

Mange tak for dit hurtige og yderst brugbare svar Peter, jeg vil lige sikre mig, om jeg så bare skal isolere m i formlen og bruge det som svar i spgs. b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af peter lind

Det er lige det du skal


Svar #4
24. februar 2014 af Esterificering (Slettet)

Så kommer formlen til at se sådan ud: ms = Qs / L+ m*c*ΔT  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2014 af peter lind

ikke helt

ms= Q/(L+cΔT)


Skriv et svar til: Beregn den varmemængde, der skal tilføres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.