Matematik

Udregning af regnefunktion ud fra to punkter, potensfunktioner

24. februar 2014 af LisaEllegaardKlitmøller (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg kan ikke lige komme videre med mit matematik. Det omhandler potensfunktioner.

Min opgave lyder:

En funktion f er af typen f(x)=b·x^a, og der gælder, at f(2)=4 og

f(4)=64.

a)   Bestem tallene a og b.

I må meget gerne bruge nogle andre tal, jeg ved bare ikke hvordan jeg skal gribe den an! Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to datapunkter i forskriften, hvorved der fremkommer 2 ligninger til bestemmelse af a og b.


Svar #2
24. februar 2014 af LisaEllegaardKlitmøller (Slettet)

Kan jeg få dig til at skrive det op med 1 og 2, du behøver ikke at regne noget ud, vil bare gerne se hvordan du gør


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis de to punkter er (x1,y1) og (x2,y2), har man

y1 = b · x1a , og

y2 = b · x2a ,

hvoraf

(x2/x1)a = y2/y1 , og

a = log(y2/y1) / log(x2/x1) ,

b = y1 / x1a .


Svar #4
24. februar 2014 af LisaEllegaardKlitmøller (Slettet)

Tusinde tak for din hjælp :-)


Skriv et svar til: Udregning af regnefunktion ud fra to punkter, potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.