Matematik

Terning

25. februar 2014 af Mettenil (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad kendetegner en terning? Har et lille problem med FSA maj 2008 opgave 2.1


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af SuneChr

Du må da kende en terning. Hvordan vil du selv beskrive terningen?
Hvis vi skal se opgaven, må du bringe den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af Marie9348 (Slettet)

En terning har 6 sider. Alle sider er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af 123434 (Slettet)

Rumfang af terning

S3

S=sidelængden

F.eks. har en terning en sidelængde på 3cm

(3cm)3=3cm*3cm*3cm=27cm

Ovefladeareal af terning

6 sider og sidelængden er 3cm

(3cm*3cm)*6=9cm2*6=54cm2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er forkert at skrive, at

3cm*3cm*3cm=27cm

Det skal være = 27 cm3 .

Prøv at benytte passende mellemrum til at gøre ligningerne mere læselige.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2014 af Alex4 (Slettet)

En terning er en rumlig figur med 6 kvadratiske sider.

Hvis du følger de regler kan du ikke undgå at lave en terning, så jeg ville mene at det var en meget præcis beskrivelse. Jeg tror det man lægger vægt på i folkeskolen er at højde = dybde = længde, så det er nok også en ide at få det med, selvom man egentligt kan udlede det af min første sætning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

En terning er en kasse, hvor længde, bredde og højde har samme størrelse.


Skriv et svar til: Terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.