Matematik

Er disse opgaver korrekte?

25. februar 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lyset bevæger sig med en hastighed på 300.000.000 meter pr sekund

Hvor langt kan lyset bevæge sig på 

-et minut

-en time 

-et døgn

Et minut: 300.000.000m/s*60=1,8*1010 meter pr minut

En time:300.000.000m/s*60*60=1,08*1012 meter pr time

Et døgn:30.000.000m/s*60*60*24=2,592*1013 meter pr døgn

Der er ca 3,85*10meter mellem Jorden og månen

Hvor lang tid tager det for en lysstråle at rejse fra Jorden til Månen og omvendt?

300.000.000m/s for lyset

t=(3,85*108)/(3*108)

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den sidste tid t kan du vel regne ud? Tiden har en enhed. Mere præcist er det

t = 3,85·108m / (3,00·108m/s) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af Therk

De andre opgaver er korrekte. Brug enheder, som Andersen11 nævner. Så er det svært at lave fejl.


Svar #3
25. februar 2014 af 123434 (Slettet)

t=1,3 sek

Det tager lidt mere end 8 minuter for lyset at nå fra solen til jorden og omvendt.

Hvor stor er afstanden?

Fart:300.000.000m/s

300.000.000m/s=D/28800s

300*000*000m/s*28800s=8,64*1012m?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt med afstanden fra solen til jorden.

8 min = 8·60 s = 480 s

Den præcise lyshastighed er i øvrigt

c = 299.792.458 m/s .


Svar #5
25. februar 2014 af 123434 (Slettet)

4#

300.000.000m/s*480s=1.44*1011m?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er en cirka-værdi, baseret på opgavens cirkatal. En mere præcis værdi for tiden er 8,32 min.


Skriv et svar til: Er disse opgaver korrekte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.