Matematik

Isoleringsopgave - ligninger og formler

26. februar 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan Isolerer jeg G, m1, m2 og r^2 i følgende opgave?

Fm = G*(m1*m2)/r^2

Der er vedhæftet et billede af ligningen

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af 012343210

G:

Deler med "(m1*m2)/r^2" på begge sider:

Fm/((m1*m2)/r^2) = G*(m1*m2)/r^2/((m1*m2)/r^2)

G= Fm*r^2/(m1*m2)

m1:

Deler med G*m2/r^2 på begge sider:

Fm/(G*m2/r^2) = G*(m1*m2)/r^2/(G*m2/r^2)

m1=Fm*r^2/(G*m2)

- m2 er stort set magen til

r^2: 

Deler med Fm på begge sider og ganger med r^2

Fm*r^2 = G*(m1*m2)/r^2/Fm*r^2

r^2=G*(m1*m2)/Fm


Skriv et svar til: Isoleringsopgave - ligninger og formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.