Kemi

Transport over membran - haster

26. februar 2014 af 282726 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave der lyder

H+/K+-ATPase er lokaliseret i plasmamembranen i maveceller. Dette protein transporterer H+ ind og K+ ud af cellen med forholdet 1:1

Der gælder følgende betingelser

pHcyt = 7   pHout = 0,8     [K+]out = 5 mM    [K+]in = 150 mM   membranpotentialet er på -30 mV (negativ inde) og temeraturen er 37 grader

beregn det elektrokemiske potentiale for transport af K ind og H+ ud af cellen

Beregn ΔG for processen af K+ ind og K+ ud

Beregn den minimale koncentration af ATP der er nødvendig for denne transport når koncentrationen inde i cellen af ADP og Pi er henholdsvis 1 mM og 10 mM . ΔG for ATP er = -30,5 kJ/mol

Håber nogen kan hjælpe


Skriv et svar til: Transport over membran - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.