Fysik

Starthastighed for vogn så den stopper på et bestemt punkt

26. februar 2014 af krede92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder lidt fast i en opgave som lyder sådan:

Vognen kan bevæge sig 1,0 m langs skinnen. Hvad er den maksimale hastighed, vognen kan startes med, uden at den rammer bevægelsessensoren?
 

Jeg skal altså finde starthastigheden for vognen, så den stopper efter 1 meter, da vognen har en konstant acceleration.

Jeg regner med at bruge formlen x = 1/2 * a0 * t^2 + v0 * t + x0
Jeg kender x, x0 og a0, og skal isolere v0. Men hvad gør jeg med t?

Jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: Aflevering1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af hesch (Slettet)

Af blå graf (lineær hastighed) aflæser jeg:   a ≈ 0,08 m/s2.

s = 1m = ½*a*t2 = 0,04m/s2 * t2     =>

t = √25s2 = 5s

vmax = a * t = 0,08 m/s2 * 5s = 0,4 m/s


Svar #2
27. februar 2014 af krede92 (Slettet)

Det giver selvfølgelig mening :) 
Så du sætter v0 til 0, og finder altså bare v i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af hesch (Slettet)

Ja.

Uden friktionstab, må sluthastighed ved bunden af rampen = starthastighed ved bunden. Derfor kan den startes på toppen, med starthastighed = 0, og afvente sluthastighed ved bunden.


Svar #4
27. februar 2014 af krede92 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Starthastighed for vogn så den stopper på et bestemt punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.