Matematik

Trigonometri

27. februar 2014 af tarvainen (Slettet) - Niveau: A-niveau

linje o går gennem (2,1), danner en vinkel på 30º med y-aksen, og har en negativ hældning. undersøg om o går gennem (2+√3,-2).


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af PeterValberg

Se denne tråd, - det er samme problemstilling [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af hesch (Slettet)

Aritmetisk:

Hældning = tan( -90+30º ) = α

F(o) = αx + β   =>        (indsættelse af (2,1) )

2α + β = 1                   ( find β )

Undersøg nu om f(o) går gennem (2+√3, -2). 

Trigonometrisk:

Tegn f(o) i et koordinatsystem. Tegn en vandret linie gennem (2+√3, -2). Du har nu en vinkelret trekant. Regn på den ( Pythagoras, mm. ).

Overskriften lægger op til den sidste løsningsmetode.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.