Matematik

Bestem integralet???????

27. februar 2014 af enil21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave jeg slet ikke kan finde ud af som lyder:

En funktion f er bestemt ved  :  f(x)= -x3+4x2+1
Bestem integralet \imath01 f(x) dx og giv en fortolkning af resultatet????
hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af mathon

Indtegn
                      \normal \\f(x)=-x^3+4x^2+1         på din grafregner for at få et indtryk af grafforløbet
                                                                           specielt i intervallet x ∈ [0;1]


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af mathon

     Når i intervallet  x ∈ [a;b]  f(x) ≥ 0
     er
                                           \large \large\\M_A = \int_{a}^{b}f(x)dx

      Arealet af punktmængden M begrænset af grafen, x-aksen og linjerne x = a og x = b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af mathon

                           \large \int_{0}^{1}\left ( -x^3+4x^2+1 \right )dx = \left [ -\frac{1}{4}x^4+\frac{4}{3}x^3+x \right ]_{0}^{1}


Svar #4
27. februar 2014 af enil21 (Slettet)

okay har forstået det!
mange tak! :-)


Skriv et svar til: Bestem integralet???????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.