Fysik

At finde sluttemperaturerne fysik - HJÆLP

28. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Kan I hjælpe mig med dette spørgsmål? A'eren har jeg lavet, så man forstår b'eren bedre!
Formlen jeg har brugt er Q= c * m * (T2 - T1)

a. Forestil dig, at du opvarmer 10 g af stofferne luft (1,01), aluminium (0,90), jern (0,45), massiv mursten (0,84), granit (0,80) og vand (4,18) (flydende).I alle tilfældene opvarmes fra 18 til 28oC. Find de tilførte varmemængder.

Q = 1,01 * 0,010 * (28 oC – 18oC) = 0,101 kJ

Q = 0,90 * 0,010 * (28 oC – 18oC) = 0,09 kJ

Q = 0,45 * 0,010 * (28 oC – 18oC) = 0,045 kJ

Q = 0,84 * 0,010 * (28 oC – 18oC) = 0,084 kJ

Q = 0,80 * 0,010 * (28 oC – 18oC) = 0,08 kJ

Q = 4,18 * 0,010 * (28 oC – 18oC) = 0,418 kJ

b. Du opvarmer igen de samme stofmængder som oven for, men nu tilfører du i alle tilfældene varmemængden 200 J. I alle tilfældene er startemperaturen 18 oC. Find sluttemperaturerne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2014 af hesch (Slettet)

Brug samme formel:    Q= c * m * (T2 - T1)

Isolèr T2 i denne formel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2014 af mathon

                                 \small \left ( 0,2\: kJ \right ) = (0,010\: kg) * c *(T - (18\: C))

                                 \small T = \frac{20\: \frac{kJ}{kg}}{{\color{Red} c}} + \left (18\: C \right )

    \small luft:
                                 \small T = \frac{20\: \frac{kJ}{kg}}{{\color{Red} 1,01\:\frac{ kJ}{kg*C}}} + \left (18\: C \right ) = 37,8^{\circ}C

   \small\ aluminium:    …

  \small\ jern:

   


Svar #3
28. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

Tak begge to!


Skriv et svar til: At finde sluttemperaturerne fysik - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.