Matematik

Bestem f(0)

28. februar 2014 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man siger bestem f(x) (i mit tilfælde, f(0)) betyder det så man skal benytte værdien 0 på x'ets plads i funktionen, eller skal man finde frem til hvilken x-værdi der gør at funktionens resultat er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal bestemme f(0) , skal man indsætte x = 0 i funktionens forskrift.

Den anden situation, du tænker på, drejer sig om at løse en ligning af formen f(x) = 0 . Her bestemmer man den eller de mulige værdier af x, der ved indsættelse i funktionens forskrift giver funktionsværdien 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2014 af peter lind

Du skal erstatte x med 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2014 af Therk

f(0) betyder funktionens værdi, når variablens værdi er 0. Så: indsæt 0 på x'ets plads.

f(x) = 2x+1     ⇒   f(0) = 2·0+1.


Svar #4
28. februar 2014 af nelarsen (Slettet)

Tak for jeres gode svar.


Skriv et svar til: Bestem f(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.