Matematik

Et lån

02. marts 2014 af hejmeddig95dk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der oprettes et lån på 500.000 kr. Lånet tilbagebetales med 60 månedtlige ydelser.
Renten pr. måned er 0,5%

a) beregn månedlig ydelse

b) beregn årlig effektive rente

c) beregn restgælden umiddelbart efter at den 40. ydelse er betalt

helpppp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af mathon

a)                         

                              G · r
                   y =  -------------
                          1 - (1+r)-n


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af mathon

c)
                                   a1 = y - G·r   er første afdrag

                                                                        (1+r)40 - 1
                                   Restgæld40 = G - a1 • ----------------           lige efter 40. ydelse
                                                                                r   
                                                                      




                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2014 af mathon

b)
                                    1 + rår = 1,00512


Svar #4
02. marts 2014 af hejmeddig95dk (Slettet)

Undskyld mig, men hvad for du c) som resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2014 af mathon

Du kan også regne
 

                                                                      (1+r)40 - 1
                      Restgæld40 = G·(1+r)40 - y • ----------------           lige efter 40. ydelse
                                                                             r   


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2014 af mathon

men

                                    a1 = 9.666,40 - 500000·0,005  =  7166,40

                                                                                           1,00540 - 1
                                    Restgæld40 = 500.000 - 7166,40 • ----------------  = 183.540,04          
                                                                                               0,005   

            


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2016 af sskriver321 (Slettet)

Jeg sad med en lignende opgave forleden, men fandt faktisk en god låneberegner på https://laankvik.dk/, hvor man kunne se udregningen også. Altså ikke blot en af dem, der spytter et tal ud, men rent faktisk fortæller hvad, der er hvad i et lån.


Skriv et svar til: Et lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.