Matematik

Polære koordinater og bestemmelse af volumen

24. november 2005 af Jensus (Slettet)
Brug polære koordinater til at finde voluminet over keglen z = sq(x^2 + y^2) og kuglen x^2 + y^2 + z^2 = 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad er mening med dette indlæg?

Svar #2
24. november 2005 af Jensus (Slettet)

At jeg ikke kan finde ud af opgaven og gerne vil have en til at hjælpe mig? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Kom selv med et bud først, så skal jeg nok hjælpe dig.

Svar #4
24. november 2005 af Jensus (Slettet)

Jeg er fuldstændigt lost her. Jeg kan slet ikke bestemme afgrænsningen. Jeg vil skyde på at z = r, da x^2 + y^2 = r^2. Men hvordan jeg kommer videre derfra har jeg ikke den ringeste ide om.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Da jeg har meget travlt, henviser jeg dig til http://texperten.dk/docs/calc2_uge47.pdf for løsningen, hvad angår kuglen. Med hensyn til keglen, må du lige få en anden til at hjælpe dig med detaljerne, for jeg har ikke tid (brug symmetri).

Svar #6
27. november 2005 af Jensus (Slettet)

Jeg håber du eller en anden har tid til at svare på mine spørsgsmål, for jeg forstår simpelthen ikke fremgangsmåden; dét på trods af at jeg har læst de relevante kapitler i min bog og surfet nettet tyndt.

Hvorfor omskriver du cirklens ligning?
Hvordan bestemmer jeg D, når jeg nu har to ligninger?

Hvis nogle kunne komme med løsning til opgaven ville det være at jeg ville forstå det hele meget bedre.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2005 af KayDK (Slettet)

Du skal skifte over i polære koodinater, og samtidig finde grænser for disse, hvorefter du kan integrere udtrykket og finde volumen.

Svar #8
27. november 2005 af Jensus (Slettet)

Så langt er jeg med. Jeg er bare meget forvirret over omskrivningen til polære koordinater, og hvordan grænsen bestemmes.

Skriv et svar til: Polære koordinater og bestemmelse af volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.