Matematik

siden i en trekant

03. marts 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har en trekant ABC. Jeg kender BC som er 84 og jeg kender vinkel B er 128, og jeg skal finde AC, hvad skal jeg så bruge, cos- eller sinusrelationen????? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler en oplysning for at kunne løse opgaven.


Svar #2
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

#1

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Siden |AC| finder man ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABC, hvor man kender to sider og den mellemliggende vinkel.


Svar #4
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

#3

vi kender jo kun en side?? hvad er en anden side?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kender de to sider |AB| = 178 og |BC| = 135 og den mellemliggende vinkel B = 81º og kan derfor beregne siden |AC| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABC.


Svar #6
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

hvad for en af cosinusrelationen skal jeg bruge?? jeg har jo tre forskellige 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal jo benytte den, der er relevant, hvor man kender vinkel B og siden AB = c og BC = a :

b2 = a2 + c2 -2·ac·cos(B)


Svar #8
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

okay tusind taak :))


Svar #9
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

hvordan skal jeg så finde vinkel A?? som der står i opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Når |AC| er bestemt, kan man så benytte sinusrelationerne i trekant ACD til at bestemme vinkel A i trekant ACD.


Svar #11
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

#10

Kan det passe at vinkel A er 39,38 grader???


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, ikke hvis du tænker på den søgte vinkel A i trekant ACD.

Vis, hvordan du er nået frem til dit resultat.


Svar #13
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

#12 

ja det er den jeg tænker på 


Svar #14
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

er det ikke sådan her man stiller ligningen op: (Sin(d)/AC = Sin(A)/CD, A) ???
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jeg forstår ikke, hvad du mener med = sin(A)/CD , A  .

Funtionen sinus skrives i matematik som sin , med lille s.

Den søgte vinkel A ligger over for siden DC, og den kendte vinkel D ligger over for siden AC . man har da

sin(A) / |DC| = sin(D) / |AC| .

Indsæt de kendte størrelser og beregn vinkel A. Hvilket resultat fik du for siden |AC| ?


Svar #16
03. marts 2014 af NH123 (Slettet)

#15

jeg får AC til 104, 33


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det bør du jo ved et enkelt blik på tegningen kunne indse ikke kan være rigtigt. AC ser ud til at være den længste side i trekant ABC, dvs længere end siden |AB| der er 178 .


Svar #18
04. marts 2014 af NH123 (Slettet)

Jamen er det ikke sådan man finder AC:                                         

 AC2  = BC2  + AB2 - 2 *BC * AB * cos(B) ????


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jo, det er korrekt.


Svar #20
04. marts 2014 af NH123 (Slettet)

#19 

ja og når jeg beregner det på maple, giver det 104.3300513


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.