Kemi

masse beregning

03. marts 2014 af Agermansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 7

Ammoniumhydrogencarbonat (hævemidlet hjortetaksalt) spaltes til følgende 3 produkter ved opvarmning:

NH4HCO3 (S) --> NH3 (g) + CO2 (g) + H2O (g)

Vi starter med 67,9 g NH4HCO3.

Beregn massen af hvert af de 3 produkter.

jeg har lidt svært ved at se hvordan jeg skal regne den anden vej, så hjælp er  meget velkommen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af mathon


                                                    NH4HCO3 (s)   --->   NH3 (g)   +   CO2 (g)   +   H2O (g)
ækvivalentmængder i mol:                1                          1                 1                  1
ækvivalentmængder i g:               79,055                  17,031        44,009        18,015
                                                      67,9                         x                 y                  z

   forholdsfaktor
   f = 67,9 / 79,055 = 0,858896

                                                      x = (17,031 g)• f    = 14,6 g

                                                      y = (44,009 g) • f   = 37,8 g

                                                      z = (18,015 g) • f   = 15,5 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2014 af 012343210

Kan sagtens følge #1, men tænker at måden ikke er helt så pædagoisk, så du får lige mit bud også.

Du kender massen af start produktet og kan udregne molmassen/slå den op. Derefter udregnes stofmængden:

n=m/Mw

Med ugangspunkt i reaktionen som er skrevet i #1 kan vi se at et mol reaktant giver et mol af hver af produkterne. Deres molmasser udregnes/slåes op og der regnes tilbage til masser i form af samme ligning:

n=m/Mw => n*Mw=m


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2021 af Østergaard1234 (Slettet)

Hvor har du fundet frem til tallene i gram

De 79,055 og 17,031 og 44,009 og 18,015

Synes ikke jeg kan finde de tal i det periodiske system


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2021 af mathon

#3
       beregningsmetode som
       i
               https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2012468 #3


Skriv et svar til: masse beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.