Matematik

hjælp til at gange parentes ud

04. marts 2014 af jwan20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

(α-β+iαβ)2

i udtrykket er jeg interesseret i at for fjernet (i) væk når man regner den 

der gælder følgende for i2 =-1      og i=√-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af mathon

     ((α-β) + iαβ)2   =  (α-β)2 + 2·(α-β)·iαβ + (iαβ)2  =  ((α-β)2 - (aβ)2)  + i·2αβ(α-β)


Svar #2
04. marts 2014 af jwan20 (Slettet)

Det rigtigt men der er stadig et (i) i udtrykket.

Svar #3
04. marts 2014 af jwan20 (Slettet)

Nogen der ka hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2014 af hesch (Slettet)

α = 0   ∨   β = 0   ∨   ( α - β ) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2014 af PeterValberg

du kan ikke få i til at forsvinde i dette tilfælde :-) 

---------------------

Derimod vil et komplekst tal multipliceret med den
kompleks konjugeret resultere i et reelt tal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2014 af Therk

At  er noget vrøvl. At  er den korrekte egenskab.

Du kan kun få  til at være et reelt tal, hvis og betingelsen i #4.


Skriv et svar til: hjælp til at gange parentes ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.