Matematik

Kommentering af lineære regression model

05. marts 2014 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heey.. Har lavet en lineære regression og komemt frem til forskriften y = 0,58x - 14,63, er så bare i tvivl om hvad begyndelsesværdien (-14,63) viser i den her forskrift.. jeg ved at 0,58 fortæller at for hver meter tager det svømmeren 0,58 sekunder at svømme.. ved bare ikke hvad -14,63 viser... derudover er jeg i tvivl ang. opgave b, ved ikke rigtig hvad der er at kommentere..

Vedhæftet fil: da.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Er du sikker på, at din forskrift er korrekt? Jeg får y=1,97605x-257,441 som funktion hvor b værdien er skæring med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Forskriften i #0 er korrekt (til de 2 decimaler). Din forskrift er forkert.

Opgaven spørger sådan set ikke om en fortolkning af a og b. Man skal kommentere modellens værdi for distancen 10000 m , idet man får oplyst den gældende rekordtid for den distance.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Hmm, jeg har prøvet at lave lineær regression med to programmer med datasættet og jeg får som angivet i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan jo prøve at indsætte x = 100 i din regression og så se, hvor realistisk din models værdi er. Min model i Excel er

y = 0,58333x - 14,62631 , R2 = 0,99988


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Jeg har netop testet efter, og jeg kan se jeg har fejlet ved at have indsat de forkerte x-værdier (havde indtastet 100,200,300,400,500) i stedet for (100,200,400,800,1500) Jeg får nu det samme som #0 og #4


Svar #6
06. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

#2

Så i opgave b skal jeg altså udregne og se om rekordtiden passer til distancen som er angivet, ifølge modellen??


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

#6. Ja du skal indsætte 10000 på din x-plads og se hvor godt det stemmer overens med sammenhængen. Herefter kan du undersøge, hvor meget 1 time og 54 minutter svarer til i sekunder. Du kan så udregne afvigelsen, og kommentere modellen ud fra denne.


Skriv et svar til: Kommentering af lineære regression model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.