Matematik

bestem terningens kantlængde

06. marts 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe

En terning har et rumfang på 15 cm3.
Du skal bestemme terningens kantlængde.

altså jeg har sagt 15 cm3/ 6 = 2,5 

jeg har divideret med 6 fordi en terning har 6 sider 

problemet er at i facit står der at det resultatet er 2,47 cm


Svar #1
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

og for at finde volumen så siger man 

V = a*b*h

og hvis jeg gør det med 2,5 får jeg 15,624

og hvis jeg gør det med 2,47 får jeg 15.06 hvilket giver rigtigt 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har blandet terningens overfladeareal sammen med rumfanget.

Terningens rumfang er

V = s3 ,

hvor s er dens kantlængde. Kender man V, finder man s ved

s = V1/3 .

s = 151/3 = 2,466


Svar #3
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

mange taak for hjælpen :) 

har et lille spøgesmål når der står 151/3 skal jeg så sige 15 * 1/3 eller hvad?


Svar #4
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

fordi når jeg taster det ind på lommeregnern så giver det 5


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Tallet 15 skal opløftes i potensen 1/3 .


Svar #6
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

nåår okay tusind tak for hjælpen :)


Svar #7
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

kan du hjælpe med den her også? :)

En søjle er fremstillet med et tværsnit formet som en ligesidet sekskant
med en grundfladekant lig med 25 cm og en højde lig med 3,7 m.
Søjlen er fremstillet af et materiale med massefylde 2800 kg/m3.
Du skal bestemme søjlens masse i kg.

der er den her formel man kan bruge

kg / m^3
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Søjlen har form som et prisme. Beregn først søjlens rumfang  V = A·h , hvor A er grundfladens areal, og h er søjlens højde. Gang så rumfanget med massefylden for at finde søjlens masse.


Svar #9
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

hvordan udregner man en ligesidet sekskants grundfladareal, ved du det?


Svar #10
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Grundfladen består af 6 ligesidede trekanter, hvis sidelængde er kendt.


Svar #12
06. marts 2014 af milla1997 (Slettet)

hvad mener du med ''hvis sidelængden er kendt''?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Der menes, at sidelængden i hver af de 6 kongruente ligesidede trekanter er kendt. Det er jo 6-kantens kantlængde.


Skriv et svar til: bestem terningens kantlængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.