Matematik

Reducer udtrykket

06. marts 2014 af MetteOst (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Håber at der er nogle der kan hjælpe mig med at reducere det her udtryk:

5(2p-q)+((12p-15q)/3)

Er helt lost :)

Vi skulle også reducere dette udtryk: 0,7a-2,8b+3,2+0,3a-b+1,8 som jeg får til 1a-3,8b+5. Er det rigtigt? :)

Tak for hjælpen på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2014 af Drunkmunky (Slettet)

lad os se.

I den første har du:

5(2p-q)+((12p-15q)/3)=10p-5q+4p-5q=14p-10q

I den anden har du så, at

0,7a-2,8b+3,2+0,3a-b+1,8=a-3,8b+5, som rigtig nok var det du sagde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Gang ind i parenteserne og reducer.

2) Ja.


Svar #3
06. marts 2014 af MetteOst (Slettet)

Super, det giver jo god mening :)
Mange tak :)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.