Matematik

formel forklaring

07. marts 2014 af anna05 (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgaven lyder:

redegør for de forskellige formler, der anvendes i rentesregning: renteformlen, opsparingsformlen og gældsformlen, og i hvilke situationer formlerne kan bruges.

Forklar hvilken sammenhæng der er mellem renteformlen og eksponentieludvikling:

det jeg har fundet ud af er: 

Renteformlen: Kn= k0(1+r)n:
For at finde ”kn” som er slutkapital, skal du kende ”k0” som er startkapital. Du skal også kende ”r” hvilket er relativ vækst (renteprocent.) Samt kende ”n” som er antal terminer.  

Opsparingsformlen: An = y*  

Gældsformlen: A0 = y* 

men jeg er på ingen måde sikker på om måden er korrekt. jeg har brug for hjælp til resten og den øverste hvis det er forkert lavet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Renteformlen

Kn = K0·(1+r)n

svarer til en eksponentiel udvikling

y = b · ax

med

x = n
a = 1+r
b = K0
y = Kn


Svar #2
07. marts 2014 af anna05 (Slettet)

er det svaret^? 

så har jeg ikke besvaret renteformlen korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var en forklaring af sammenhængen mellem renteformlen og en eksponentiel udvikling.


Skriv et svar til: formel forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.