Matematik

Matematik problemregning

08. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har fået problemregning sættet ved navn: Operaøen

Min lærer mener at opgave 1.3 har et facit på: 36783 m2

Opgaven lyder: Beregn det samelede areal af Operaøen (Rektangel) og Sydøen (Trapez)

Det er i et målestoksforhold 1:3000

Her er opgaven elektronisk håber nogle kan hjælpe: https://zimbra.bjergsnaes.dk/home/[email protected]/Briefcase/www/FS10%20aflevering%20Onsdag%20i%20uge%206.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Hej Ven, kan du ikke lige skrive målene på Operaøen og Sydøen op? Det er ikke til at måle på computer. Jeg går ud fra, at du har papirudgaven. 


Svar #2
08. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Jo, 

Rektangel:

5,8 og 3,4

Trapez:

5 (Den øverste del) og 4 og siden giver 4,7


Svar #3
08. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Har fundet ud af noget endnu?  :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan starte med at gange målene med 3000 for at finde de tilsvarende virkelige mål. Dividér så med 100 for at regne dem om fra cm til m.


Svar #5
08. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Ja, det har jeg prøvet men får ikke 36783 m2


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Rektangel:

5,8*3000/100 = 174 m

3,4*3000/100 = 102 m

Areal 174m *102 m = 17748 m2

Trapez:

Øverste del: 5*3000/100 = 150 m

Nederste del: 4*3000/100 = 120 m

Siden: 4,7*3000/100 = 141 m

Areal: ½*(150m + 120m)*141m = 19035 m2

Samlet areal: 17748 m2 + 19035 m2 = 36783 m2


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Ok 


Skriv et svar til: Matematik problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.