Matematik

Matematik problemregning hjælp!

09. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har fået problemregning sættet ved navn: Operaøen

Nu har jeg været på diverse hjemmeside og kan ikke finde svaret på 3.4. 

Opgaven lyder: Undersøg og begrund ved hjælp af grafen, om chaufføren på noget tidspunkt på turen overskrider hastighedsbegrænsningen.

Her er opgaven elektronisk håber nogle kan hjælpe: https://zimbra.bjergsnaes.dk/home/[email protected]/Briefcase/www/FS10%20aflevering%20Onsdag%20i%20uge%206.pdf

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon


       50 km/h = (50 km) / (60 min) = 0,83 km/min.

        De delstrækninger, hvor hældningstallet overstiger 0,83, har taxaen kørt for stærkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2014 af khol (Slettet)

På den sidste del af turen tilbagelægges der 1,7 km på 1,5 minutter, hvilket giver en gennemsnitsfart på:

1,7 km / 1,5 min. = 1,13 km/min.

Da der går 60 min. på en time, køres der altså med en gennemsnitsfart på

1,13 km/min. · 60 min. = 68 km/t


Skriv et svar til: Matematik problemregning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.