Fysik

Mesonhenfald - Fysik B-niveau

09. marts 2014 af Julemand9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave ... 
 

En såkaldt pi0-meson i hvile henfalder til to fotoner. Massen af en pi0-meson er 0,1449 u. 

a) Beregn henfaldsprocessens Q-værdi.

Beregn bølgelængden af fotonerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

               Beregn Q-værdien ud fra Einsteins formel

               Efoton = (1/2)·Q

               λ = (h·c) / Efoton

     


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2014 af mathon

    1 u ≡ 931,494 MeV

    h · c = 1239,84 eV·nm


Svar #3
09. marts 2014 af Julemand9 (Slettet)

Så Q-værdien er

Efoton = 0,1449 * 931,494 = 134,973 MeV

Q = Efoton / (1/2) = 67,4865 MeV

og 

λ = (6,63*10-34*3*108) / (67,4865*1,6021773*10-13)=1,83953*10-14 J

Eller??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2014 af mathon

              1,1449 u ≡ Q = (1,1449 u) • (931,494 MeV/u) = 1066,47 MeV = 1,06647·109 eV

               Efoton = (1/2) · (1,06647·109 eV) = 5,33234·108 eV

               λ = (1239,84 eV·nm) / (5,33234·108 eV) = 2,325·10-6 nm = 2,325 fm


Skriv et svar til: Mesonhenfald - Fysik B-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.