Matematik

Vise at polynomiet p(x)= 2x^4 -3x^3-3x^2 + 2x har roden -1.

10. marts 2014 af sofiehoejlund (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg står med et polynomium der driller lidt.

Opgaven hedder: 

Vis at polynomiet p(x)= 2x4 -3x3-32 + 2x har roden -1.

Jeg har en idé om at jeg skal faktorisere, men er lidt i tvivl om hvordan faktorisering foregår.

Mvh

Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal blot vise ved indsættelse og udregning, at p(-1) = 0 . Indsæt x = -1 i polynomiet p(x) og beregn funktionsværdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2014 af mathon

 Hvis
               p(α) = 0   er α rod


Svar #3
18. marts 2014 af sofiehoejlund (Slettet)

Tusinde tak for svar - det hjalp meget!


Skriv et svar til: Vise at polynomiet p(x)= 2x^4 -3x^3-3x^2 + 2x har roden -1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.