Matematik

Basisvektorer i rummet

11. marts 2014 af mimok (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilke koordinater har basisvektorerne ij og k?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se i bogen.

i = [1 , 0 , 0]

j = [0 , 1 , 0]

k = [0 , 0 , 1]


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2014 af mathon

                      \small \vec{i} = \begin{pmatrix} 1\\0 \\ 0 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; \; \; \vec{j} = \begin{pmatrix} 0\\1 \\ 0 \end{pmatrix} \: \: \: \: \: \:\: \: \: \vec{k} = \begin{pmatrix} 0\\ 0\\ 1 \end{pmatrix}


Svar #3
11. marts 2014 af mimok (Slettet)

Det står ikke i min bog, mange tak!
Er i normalvektor for yz-planen, j  normalvektor for xz-planen, og k normalvektor for xy-planen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt, om normalvektorerne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2014 af mathon

da
                               \small \vec{k} = \vec{i}\times \vec{j}

                               \small \vec{i} = \vec{j}\times \vec{k}

                               \small \vec{j} = \vec{k}\times \vec{i}


Skriv et svar til: Basisvektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.