Matematik

Proportionalitets faktor

13. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal udfylde en tabel for dens tomme rummer:

Der står:  x  ? 5 6

               y 3  ? 9

HVORDAN FINDER JEG UD AF HVAD PROPORTIONALITETS FAKTOREN ER?? JEG HAR GLEMT DET


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at når x = 6, er y = 9 . Hvis x og y er proportionale, gælder der y = a·x .


Svar #2
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ER A PROPORTIONALTITETS FAKTOREREN ??? 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, a er proportionalitetsfaktoren, men den er ikke lig med 3. Når x og y er proportionale er forholdet (y/x) konstant.

Slå din CAPS LOCK fra så du kan skrive med både små og store bogstaver.


Svar #4
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Skal man gange 6 og 9 med hinanden......? og det er a -proportionalitetsfaktoreren


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Genlæs svaret i #3. Når y = a·x , er forholdet y/x = a .


Svar #6
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ok så hvis det er y/x så er det 9: 6??1,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok :) vil det så sige at man skal gange med 1,5 med 5 og igen 3 med 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det første er korrekt, men ikke det sidste. Der gælder jo y = a·x . Kender man y, skal man først isolere x.


Svar #10
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

hvordan kan man så finde ud af hvad y er ???med 5? hvordan skal man finde y?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Genlæs svaret i #9. Den del var jo korrekt i #8.


Svar #12
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ja men så skal man jo også sige 5 gange 1,5 du siger jo at man skal sige y = a *x.

1,5 er  * med 5.?? ikke


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, og det fik du jo bekræftet af svaret i #9.


Svar #14
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ok :) jeg tror jeg bliver forvirret fordi jeg skriver i  #8 at  det samme som jeg skriver i # 12 men du svarer i 9, at man skal gange med proportionalitets faktoreren 1,5, mend er skriver du at det sidste ikke er rigtigt.

Så jeg får det jo ikke bekræftet.

Men tak fordi du vil hjælpe mig med at finde frem til svaret:) Tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

I #8 har du 2 spørgsmål:

Ok :) vil det så sige at man skal gange med 1,5 med 5 og igen 3 med 1,5

og i #9 bekræfter jeg, at det første er korrekt, mens det sidste er forkert, med den efterfølgende forklaring i #9.


Svar #16
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

 ja men skal man ikke også det? altså gange 1,5 med 3 og igen 1,5 gange med 5


Svar #17
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

 ok jeg kan godt se at jeg ikke kan sige y gange med 1,5 da der er a gange med proportionalitetsfaktoreren.

så jeg kan ikke sige 3 gange med 1,5...


Svar #18
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

hvordan kan man isolerer x???. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Prøv nu selv. Sammenhængen er

     y = a·x


Svar #20
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ja jeg ved ikke hvad x er ...jeg ved kun at jeg har 1,5 og 3. altså a og y.

man skulle sige y/x for at finde k. Skal man sige y divideret med a??? for at finde x. Jeg tror ikke jeg ved det. Så må jeg bare læse lidt mere


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.