Matematik
Funktions familier
26. november 2005 af
viggojensens (Slettet)
Fa(x)=x^3-(3/2)x^2-6x+a
Jeg har rødderne af den differentieret funktion til at være x=-1 v. x=2.
Hvordan finder jeg udtrykt ved a de lokale ekstremumsværdier for Fa??
Jeg har rødderne af den differentieret funktion til at være x=-1 v. x=2.
Hvordan finder jeg udtrykt ved a de lokale ekstremumsværdier for Fa??
Svar #1
26. november 2005 af Madsst (Slettet)
du har jo fundet ud af at f(1)=1-3/2-6+a er et ekstremumspunkt og at
f(2)=2^3-(3/2)2^2-6*2+a er ekstremumspunkt.
f(2)=2^3-(3/2)2^2-6*2+a er ekstremumspunkt.
Svar #2
26. november 2005 af viggojensens (Slettet)
Jaah... men det er ekstremumsværdien jeg skal finde.... men det er vel den metode der anvendes som du skriver?... altså at indsætte x-værdierne i den oprindelige funktion...?
Svar #3
26. november 2005 af a.rohde (Slettet)
Når den afledte funktion giver 0 ved du at der er et muligt ekstremum.
Indsæt den værdi som får den afledte til at give 0 i den oprindelige formel.
Desmere skal du dog tegne en monotonilinie for at argumentere for hvorvidt det er et extremum (minimum eller maximum) eller blot en vendetangent (som også giver f'(x) = 0
Indsæt den værdi som får den afledte til at give 0 i den oprindelige formel.
Desmere skal du dog tegne en monotonilinie for at argumentere for hvorvidt det er et extremum (minimum eller maximum) eller blot en vendetangent (som også giver f'(x) = 0
Skriv et svar til: Funktions familier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
