Matematik

Trigonometri

14. marts 2014 af NikolajKB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder helt fast på opgave c, jeg ved godt hvordan man bruger cos, sin og tan, men jeg har ingen anelse om hvad det er jeg skal regne på. Jeg tænker det er nemmest hvis jeg bare vedhæfter i screenshot af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af exatb

Du skal regne på at finde h2


Svar #2
14. marts 2014 af NikolajKB (Slettet)

øh ja det ved jeg, men hvad skal jeg gøre for at finde det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)


Svar #4
14. marts 2014 af NikolajKB (Slettet)

får det forkerte svar. Jeg fulgte vejledningen fra #3

h2 = 60 + 45+|BD|*cos(vABC)

cos(vABC) = (|BA|2 + |BC|2 - |AC|2) / (2·|BA|·|BC|)

cos(vABC) = (45^2+30^2-57.5^2)/(2*45*30)

cos(vABC) = (-0.1412037037037037)

h2 = 60+45+(80*cos(-0.1412037037037037))

h2 = 184.99975705568

jeg ved at svaret er 90,3 så havd gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når du har beregnet, at cos(vABC) = -0.1412... , skal du jo gange med det tal og ikke tage cosinus af det igen.

h2 = 60 + 45 + 80·(-0.141203703..) = 93,7037


Svar #6
14. marts 2014 af NikolajKB (Slettet)

#5

men 93,7 er jo stadig forkert. I facitlisten står der at svaret er 90,3


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ikke destomindre er det, hvad beregningen giver for h2 .


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.