Matematik

Løs datasæt med følgende forskrifter

16. marts 2014 af victoriajulie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg sidder lige med et par opgaver jeg ikke helt kan løse, så håber nogen kan hjælpe.

To datasæt er karakterisert ved følgende forskrifter: f(x1) = 251x^2 og f(x2) = x^3

Løs: f(x2) = 22.000
Løs: f(y2) = 12
Løs: f(y2) = 2000
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af SuneChr

Er ikke med på dét, du skriver.
y2     ?
Er det opgavens originale ordlyd?


Svar #2
16. marts 2014 af victoriajulie (Slettet)

Opgaven lyder som følgende:

To datasæt er karakterisert ved følgende forskrifter: f(x1) = 251x^2 og f(x2) = x^3
a) Hvilke datasæt stiger hurtigst?

b) Tegn begge datasæt ind i et kordinatsystem.

c) Løs: f(x1) = 5500; f(x1) = 9600 og f(x2) = 2000

d) Løs: f(y1) = 27; f(y1) = 3,4; f(y2) = 12 og f(y2) = 2000

Jeg har lavet f(x1) = 5500 og f(x1) = 9600 men resten ved jeg simpelthen ikke hvordan jeg skal stille op. Jeg har selv svært ved at forstå hvad jeg egentlig skal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2014 af SuneChr

Vi mangler jo at få defineret de to funktioner
f (y1)  og  f (y2)    eller måske flere ?
Datasættene må vel alle have formen
{ (x1 ; f (x1) = y1) , (x2 ; f (x2) = y2) , ................... , (xn ; f (xn) = yn) }     ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ret misvisende og forvirrende at benytte samme funktionssymbol f for flere forskellige forskrifter i den samme opgave.

Måske skal det være

f1(x) = 251x2 og f2(x) = x3  ?


Skriv et svar til: Løs datasæt med følgende forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.