Matematik

Bestem længden af linjestykket BC

18. marts 2014 af matblæk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder således:

Vinkel A er 21 grader og vinkel C er 90 grader. Længden af linjestykket AC er 334 meter.
Beregn afstanden mellem B og C.

Hurtigt tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af BHelp (Slettet)

løs BC/sin(21) = 334/sin(90)  hvis i har haft om sinus
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

                 \large\ tan(A)=\frac{a}{b}

                 \large\ a = tan(A)\cdot b


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2014 af mette48 (Slettet)

#1 har vist rodet i sinrelationerne

a/sinA=b/sinB=c/sinC

BC/sin21=334/sin(180-90-21)=AB/sin90 isoler AB


Skriv et svar til: Bestem længden af linjestykket BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.