Matematik

Plan integral

18. marts 2014 af lulumussi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig med følgende opgave. I (x,y)-planen er der givet funktionen

f(x,y) = x*y. Der er envidere givet en begrænset punktmængde B i (x,y)-planen der afgrænses af graferne for exp(-x) og exp(-2x) og linjen x = 1. 

a) Arealet af B skal bestemmes. 

b) Planintegralet af f over B bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen e-x = e-2x . Derved bestemmes den ene grænse for punktmængden B. Det er vel klart, at løsningen er x = 0 . Derved fås

a) A = 01 (e-x - e-2x) dx

b) Beregn så

        ∫∫B f(x,y) dx dy


Svar #2
18. marts 2014 af lulumussi (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Sarasørensen93 (Slettet)

Nu spørger jeg måske lidt dumt men hvordan regner man helt præcist ∫∫B f(x,y) dx dy ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

        ∫∫B f(x,y) dx dy = 01 e^-2xe^-x x·y dy dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2014 af KatMøl (Slettet)

Hvad har I fået parametrisering og Jacobifunktionen til?
Hvilke grænser ligget u og v indenfor?


Skriv et svar til: Plan integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.