Fysik

Strømningshastighed af ladede partikler i blodet

19. marts 2014 af JonasMcc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave jeg simpelthen ikke kan gennemskue.

Der er tale om b) opgaven i det vedhæftede screenshot. 

Tak. 

Vedhæftet fil: 20.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af mathon

                         F = e \cdot v \cdot B = \left ( 1,602\cdot 10^{-19\: }C \right )\cdot \left ( 0,25\: \frac{m}{s} \right ) \cdot \left ( 65\cdot 10^{-3}\: \frac{Vs}{m^2} \right ) =
                                                                                                                        2,60\cdot 10^{-21\: }N


Svar #2
19. marts 2014 af JonasMcc (Slettet)

Tak for svaret Mathon, men jeg har nu ingen problemer med a opg. det er b'eren, der er problemet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af mathon

b)
                        \varepsilon_{ind} = v \cdot B\cdot L

                        v = \frac{\varepsilon_{ind} }{B\cdot L} = \frac{\105\cdot 10^{-6} \: V}{\left (65\cdot 10^{-3}\: \frac{Vs}{m^2} \right )\cdot \left (4,75\cdot 10^{-3\: }m \right )} =0,34\: \frac{m}{s} = 34\: \frac{cm}{s}


Svar #4
20. marts 2014 af JonasMcc (Slettet)

Hvordan kommer du frem til den formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2014 af mathon

Den inducerede elektromotoriske kraft er lig med den tidsafledede af den magnetiske flux gennem det afgrænsede areal:
               
                          \left |\varepsilon _{ind} \right | = \frac{\mathrm{d} \Phi _{B}}{\mathrm{d} t} = \frac{\mathrm{d\left (B\cdot A \right )} }{\mathrm{d} t} =\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}\left ( B\cdot v\cdot t\cdot L \right ) = B\cdot v\cdot L


Skriv et svar til: Strømningshastighed af ladede partikler i blodet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.