Matematik

Forklaring på y = 219,36e-4E-04x

19. marts 2014 af Ballex214 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har via. excel lavet et XY-plot over nogle tal og derefter lavet en tendenslinje.

Under indstillinger i tendenslinjen har sagt den skal eksponential og sat √ ved at den skal visse ligningen for tendenlinjen. Her svare den så y = 219,36e-4E-04x

Ved godt at b=219,36 men hvad er a når der står e-4E-04x??? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

-4E-04 = -0,0004, dvs.

        y = 219,36·e-0,0004·x ,

så    a = e-0,0004 .

Du bør skrive det med flere betydende cifre.


Svar #2
19. marts 2014 af Ballex214 (Slettet)

og e^-0,0004 = 0,9996 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men du skal få Excel til at give mere end 1 betydende ciffer for eksponenten -0,0004 .


Skriv et svar til: Forklaring på y = 219,36e-4E-04x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.