Kemi

Almen kemi

20. marts 2014 af mimsebassen (Slettet) - Niveau: A-niveau
2KMnO4 (ag) +3H2O2 (aq) --> 2MnO2 (s) + 2KOH (aq) + 2H2O (l) + 3O2(g).




200,0 g KMnO4 (s) opløses i 2,0 L rent vand ved 25 grader celsius. Beregn hvor mange gram hydrogenperoxid, der skal tilsættes for at reaktionen forløber fuldstændigt, samt det volumen af oxygen (tryk 1 bar) der dannes herved.




Jeg håber virkelig, der er en, som kan hjælpe med denne opgave, da jeg er lidt på bar bund

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af mathon

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2014 af mathon

stofmængdeforholdet
                                          KMnO4 : H2O2  =  2 : 3

        M(KMnO4) = sum({1,1,4}*{39.098,54.938,15.999}) g/mol = 158,032 g/mol

        n(KMnO4) = (200 g) / (158,032 g/mol) = 1,26557 mol

ækvivalerende
                           n(H2O2) = (3/2) · n(KMnO4) = (3/2) · (1,26557 mol) = 1,89835 mol

M(H2O2) = sum({2,2}*{1.008,15.999}) g/mol = 34,014 g/mol

                           m(H2O2) = (1,89835 mol) · (34,014 g/mol) = 64,5705 g

                         


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2014 af 012343210

Beklager men det er noget sludder #1

Reaktionen er som sådan fin nok. og er endda korrekt afstemt.

1) udregn stofmængden af KMnO4 ud fra massen og molmassen: n=m/Mw

2) kig på forholdet mellem KMnO4 og H2O2 og bestemt mængden af stofmængden af H2O2 der skal til

3) Regn masse ud fra m=n*Mw

(molmasser må du selv finde i en databog eller i et periodisk system)

Ilt:

1) stofmængden fra 1) bruges igen

2)kig på forholdet mellem KMnO4 og O2 og bestemt mængden af stofmængden af O2 der opstår

3) udregn mængden af gas ud fra idealgasloven p*v=n*R'T


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2014 af mathon

stofmængdeforholdet
                                          H2O2 : O2  =  1 : 1

                            n(O2) = 1,89835 mol
idealgasligningen
giver dig
       V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p} = \frac{\left (1,89835\: mol \right )\cdot \left (0,083145\: \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ((273,15+25) K \right )}{1\: bar} =
                                                                                                                                   47,06\: L

 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2014 af Ramses I (Slettet)

Den højeste koncentration du kan få leveret i palletanke er 35 w/w % H2O2 med en densitet på 1,13 kg/L.

Så hvis man regner det ud i praktisk støkiometri får jeg 163,26 ml eller 184,49 g 35 w/w % H2O2 densitet 1,13 kg/L. Men det får du også hvis du tager Mathons svar nr.#2 og siger 64,5705/35 x 100

Desuden løber reationen hurtigere hvis du tilsætter lidt svovlsyre Jeg selv tilsætter 5 ml 25% svovlsyre til 10 ml brintoverilte og titrerer med 0,1000 M kaliumpermanganat opl. til stabil rød farve. og vupti så har man tjekket om den leverede brintoverilte holder det producenten har lovet. Ja det var lige et sidespring!!


Skriv et svar til: Almen kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.