Matematik

Matematik isolering

20. marts 2014 af PeterJae (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke har fået det rigtige resultat.

Er der nogen der kan fortælle mig hvor jeg gør noget forkert (hvis jeg gør)

Mvh Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af khol (Slettet)

Det der står under brøkstregen i det første udtryk skal i parentes når du ganger igennem på begge sider


Svar #2
20. marts 2014 af PeterJae (Slettet)

Mere ligesom det her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2014 af khol (Slettet)

Det ser mere rigtigt ud, det er dog forkert at gange med d1 i sidste udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0, #2

Lad nu være med at skrive den naturlige logaritmefunktion ln(x) som in(x). Det er LN(x) med små bogstaver.

Hvis det drejer sig om at isolere α1 af det oprindelige udtryk, har man

        1/(α1d1) + ln(d2/d1)/(2β) + 1/(α2d2) = π/k , eller

        1/(α1d1) = π/k - ln(d2/d1)/(2β) - 1/(α2d2) ,

og dermed

        1/α1 = π·d1/k - ln(d2/d1)·d1/(2β) - d1/(α2d2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er der da ikke noget forkert i.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2014 af khol (Slettet)

#5 korrekt - beklager


Skriv et svar til: Matematik isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.