Matematik

Reduktion- AKUT MATEMATIK

20. marts 2014 af CecilieCeciliee (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg kan simpelthen ikke huske reglerne mht. reduktion. Er der nogle, som vil hjælpe? 

btw: *=gangetegn

A) 14a + 2 (a - 5) =

B: 7*(2a + 3) - 10a

C: 3a + 3*(2a + 4) - 5a


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af mathon


                        Gang ind i parenteserne og reducer færdig.

 A)
                14a  +  2(a - 5)  =  14a  +  (2a - 10)  =  14a + 2a - 10 …


Svar #2
21. marts 2014 af CecilieCeciliee (Slettet)

Forstår det ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af mathon

Prøv at genlære reglerne:

                  B:
                                7•(2a + 3) - 10a                             gang ind i parentesen

                                \normal \left ( 7\cdot 2a+7\cdot 3 \right )-10a

                                \left ( 14a+21 \right )-10a                 hæv plus-parentesen

                                 14a+21 -10a

                                 4a+21


Skriv et svar til: Reduktion- AKUT MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.