Matematik

MINDRE MATEMATIK PROBLEM :/

21. marts 2014 af håbløse (Slettet) - Niveau: B-niveau

? Redegør for formlen (1+ry) = (1+rx)a, og giv selv eksempler på beregninger af ukendte størrelser

med brug af formlen. Bevis desuden formlen. 

er der nogen der ved løsningen til den, det er den sidste opgave ud af cirka 20, og jeg er helt blank angående denne :( er taknemlig for al hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af SuneChr

Du mener vel
(1 + ry)1  =  (1 + rx)a
i forbindelse med rentesregning  ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af SuneChr

Som tolket i # 1 :
Vi har to slags rentefod ry og rx  ,  som gælder ved rentetilskrivning i henholdsvis 1 og a terminer ( = antal rentetilskrivninger).
Kender vi  r, som fremskriver en kapital 1 termin frem, skal vi finde r, som skal fremskrive samme kapital a terminer frem, således at begge fremskrivninger af samme kapital bliver den samme i sidste ende.
Man sætter de to udtryks logaritmer lig med hinanden og isolerer (1 + rx) , hvis man kender ry , hvormed rx da let findes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af mathon

…tolket som en potensfunktion
                                       y = b\cdot x^a
gælder
                                       \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                                      1+r_y = \left ( 1+r_x \right )^a

                                      1+r_x = \left ( 1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}

                                     


Skriv et svar til: MINDRE MATEMATIK PROBLEM :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.