Matematik

Kegle formel

23. marts 2014 af brianustrup (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey alle sammen.

Jeg har et rumfang på 450 m3 der skal omregnes så jeg finder højden på den kegleform som rumfanget skal være i. højde og radius i keglen er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af peter lind

Du skal bruge V=π*r2*h/3


Svar #2
23. marts 2014 af brianustrup (Slettet)

Jeg er godt med på formlen. det er omregningen der driller? jeg skal finde højde og den skal være ligmed radius.:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af peter lind

Du skriver at højde og radius er lige store, så hvis du skal finde højden kan du bare udkifte r med h i formlen


Svar #4
23. marts 2014 af brianustrup (Slettet)

Det er sandt, men jeg kender kun rumfanget. Keglen har en topvinkel på 90 grader, ergo er radius og højde lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2014 af peter lind

Det er også nok at kende rumfanget. Indsætter du r=h i formlen i #1 får du V = π*h3/3 hvoraf du så kan finde h


Svar #6
24. marts 2014 af brianustrup (Slettet)

har fundet ud af det. Tusind tak for jeres tid.:-)

450=1/3*x*3,1459*x^2

((450*3)/3,1459)^(1/3)=((3*1)/3*x*(3,1459/3,1459)*x^2)^(1/3)

7.5427=x


Svar #7
24. marts 2014 af brianustrup (Slettet)

Tak for hjælpen Peter. Kan godt se det giver det samme.:-)


Skriv et svar til: Kegle formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.