Matematik

Hjælpp Differentialregning

24. marts 2014 af simon1245 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe: 

Opgave 5: 

En funktion f er bestemt ved f(x)=3ex+5x7

bestem f''(x)

jeg ved at 5x7 differentieret er 35x6. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

                    f{}'(x) = 3e^x+35x^6

                    f{}''(x) = 3e^x+210x^5


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Benyt også, at eksponentialfunktionen ex har sig selv som differentialkvotient. Når f '(x) er bestemt, differentieres f '(x) en gang mere, hvorved man finder f ''(x) .


Svar #3
24. marts 2014 af simon1245 (Slettet)

3ex ændre sig ikke, eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. (ex)' = ex , og (a·ex)' = a·ex , hvor a er en konstant.


Svar #5
24. marts 2014 af simon1245 (Slettet)

mange tak. :)) 


Svar #6
24. marts 2014 af simon1245 (Slettet)

hvad nu hvis den hedder: 

f(x)=2x3+4ln x

hvad er f'(x) så?  :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Differentier hvert led for sig. Benyt, at (ln(x))' = 1/x .


Svar #8
24. marts 2014 af simon1245 (Slettet)

f'(x)6x2+4*1/x  eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt. Husk = efter f '(x) .


Svar #10
24. marts 2014 af simon1245 (Slettet)

nå ja, tak igen :)))


Skriv et svar til: Hjælpp Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.