Kemi

Hjælp til en opgave

27. november 2005 af poulter (Slettet)
Hej er der tilfældigvis en haj tilstede, som kunne hjælpe mig med følgende opgave.

En opløsning af ammoniumchlorid er sur, fordi ammoniumionen er en svag syre. Chloridionen er kun en uhyre svag base, og den har derfor ingen indflydelse på opløsningens pH.
2,54 g NH4Cl opløses i vand, og der fyldes op med vand, så opløsningens volumen bliver 500 mL. Beregn PH i den færdige opløsning.


Jeg ved allerede vad resultatet skal være, nemlig at PH værdien skal give 5,14.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2005 af frodo (Slettet)

svag syre: pH=½(pks-log(cs))

Svar #2
27. november 2005 af poulter (Slettet)

ja okay, det vidste jeg godt, men tak.

det er mere hvordan man udregner cs.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2005 af frodo (Slettet)

c=n/V
n=m/M
=>c=m/(M*V)

Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.