Matematik

Spidse vinkler... Sværere end du tror...

27. november 2005 af as_king (Slettet)
Jeg har to ligninger...
l : y = 0,2 - 1,2x
m : y = 0,5 - 1,5x

Hvordan finder jeg den spidse vinkel?

Btw. Skæring er i (1,-1) hvis det kan hjælpe. Jeg har ingen ideér om hvordan jeg skal løse det.

En opgave til...

Løs ligningssystemer algebraisk og giv derefter en geometrisk fortolkning:
(x^2) + (y^2) = 10
x + y = 2
Kan jeg bruge Substiotionsmetoden her eller hvad skal jeg bruge her?


Svar #1
27. november 2005 af as_king (Slettet)

Har løst den sidste...
Man skal bare bruge substitionsmetoden...

Svar #2
27. november 2005 af as_king (Slettet)

Løs ligningssystemer algebraisk og giv derefter en geometrisk fortolkning:
(x^2) + (y^2) = 10
8x + 8y = (x^2) + (y^2) + 22
Noget hjælp her?
Har svært ved at løse den...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Du kan jo starte med at indsætte øverste ligning i den nederste, så får du at

8x + 8y = 10 + 22 =>
8(x + y) = 32 =>
x + y = 4

Prøv selv herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2005 af lany (Slettet)

Til det første spørgsmål. Lav først en tegning! Idet a betegner stigningstallet for en linje gælder følgende om vinklen mellem linjen og x-aksen:

a=tan(v)

Du kan altså beregne vinklen fra linjen til x-aksen for de to linjer. Vha. din figur kan du nu prøve at komme videre. Tegn vinklerne ind på figuren.

Svar #5
29. november 2005 af as_king (Slettet)

mange tjak...Kom selv i tanke om det...
hvis jeg gik en ud vil jeg gå a ned...
har jo skæringspunktet så på den måde kan jeg finde to vinkler...
en for linie ikke...
og så kan jeg trække vinklerne fra hinanden og få vinklen får de 2 linjer...
eller sådan noget.... har løst den.... :D

Skriv et svar til: Spidse vinkler... Sværere end du tror...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.