Matematik

svær opgave

30. november 2005 af JuMMe^ (Slettet)
Opgavenerne lyder:

Parallaksen for den nærmeste stjerne er 0,00021 grader.
Beregn afstanden til stjernen.

har lige uploadet en lille tegning til opgaven :
http://www.enetonline.dk/up.php?id=19

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg ville umiddelbart benytte tan relationen for et retvinklet trekant. Det kan dog være at der er nogen fysiske forhold at tage hensyn til. Hvad siger de fysikkyndige?

Svar #2
30. november 2005 af JuMMe^ (Slettet)

Jeg har prøvet med sinus?

Sin(0,00021)= 146776630,2
Sin (0,00021) * 146776630,2

146776630,2 / Sin(0,00021)
C = 4,00461021x10 i 13

hva siger i?




Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg ville hellere sige tan(0.00021)=146776630.2/x, hvor x er afstanden til stjernen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2005 af blister (Slettet)

Det undrer mig at der ikke bliver regnet i buesekunder=Os

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Figuren skal vel illustrere Jorden i bane om Solen med stjernen lokaliseret lodret over Solen, så den relevante relation må være

sin(v) = d/d',

hvor d betegner afstanden fra Jorden til Solen og d' afstanden fra Jorden til stjernen.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2005 af blister (Slettet)

ja eller d=AE

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
Hvad mener du? Hvis du tænker på enheden 'AE' (astronomisk enhed), så er det jo underordnet, hvilken enhed man benytter for d og d'; højre side af relationen i #5 er dimensionsløs.

//Epsilon

Skriv et svar til: svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.