Matematik

Differentialregning opgave 3.07

01. december 2005 af Denise23 (Slettet)
En funktion f er givet ved: f(x)= x^3-3x^2+x+1.
Opstil en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinat 1.? Please hjælp mig hvordan gør man lige.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2005 af supergubbe (Slettet)

Brug tangent formlen:
"den rette linie igennem punktet (x0;f(x0)) som har stigningstal f'(x0) har ligningen:
y = f(x0)+f'(x0)·(x-x0)

du ved jo så at x0 = 1 og så er resten rugbrødsregning.

Svar #2
01. december 2005 af Denise23 (Slettet)

Supergubbe.. Jeg forstår det simpelthen ikke.. Vil du prøve at forklare det på en anden måde og opstille det.. Kan ikke forstå den formel.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2005 af supergubbe (Slettet)

Du sætter f(x)= x^3-3x^2+x+1 og x0 = 1 ind så der står:
y = x0^3-3x0^2+x0+1 + f'(x0)·(x-x0) så ved du at x0 = 1 dvs:
y = 1^3-3·1^2+1+1 + f'(1)·(x-1)
så finder du den differencierede f'(x)
og sætter den ind. -- regne regne så ender du med en ligning til sidst der siger
y = bla bla bla
Det er tangentens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2005 af Katen (Slettet)

du sakl først differencer lingingen

f(x)= x^3-3x^2+x+1.
f'(x)=3x^2-6x+1=
for at finde hældningen sættes den oplyste x ind.

y kan du finde ved at sæte x ind i oprindelig ligninge

Derved kan du finde ligningen, da du har et punkt og en hældning.

tjek løsning vha. funktionen tangent under draw på grafregneren

Kath

Svar #5
01. december 2005 af Denise23 (Slettet)

Takker....
Hvad så hvis man har en funktion f der er bestemt ved: f(x)=-x^2+4x, x tilhører R....
Så står der tegn grafen for f og angiv en ligning for tangenten t til grafen i punktet med koordinattet (3, f(3))...?
Hvordan gør man det søde?

Svar #6
01. december 2005 af Denise23 (Slettet)

Tak Kath..

Skriv et svar til: Differentialregning opgave 3.07

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.