Matematik

hvad menes der med den spidse vinkel???

04. december 2005 af sebb (Slettet)
jeg er lige gået i stå i følgende opgave´, håber at i lige vil hjælpe:

funtionen f er bestemt ved:
f(x)= kvad(x)/(x-3)

a)find den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i punkterne (1,f(1))
og (4,f(4))...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Skriv hvad du har fundet frem til indtil videre, så vi kan finde ud af hvor det går galt.

Svar #2
04. december 2005 af sebb (Slettet)

okay:

Jeg har fundet ud af ligningerne på de to tangenter:

y=-(1/2)x

og

y=-(7/4)x +9

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Hint: tan(v)=a, hvor v er den spidse vinkelen mellem x-aksen og linien, og a er liniens hældningskoefficient.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Tangentligningerne er korrekt, og hvordan er det så du finder vnklen mellem to linjer i planen? Brug hintet i #3.

Svar #5
04. december 2005 af sebb (Slettet)

ja det er lige præcis det min lære også har skrevet, men kan ikke forstå hvad jeg skal bruge det til!!!
altså skal jeg så atge tan af hældningerne eller hvad???

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Tegn linierne i et k-system, og indlæg en vandret akse gennem liniernes skæringspunkt. Nu burde du kunne indse, hvordan den spidse vinkel mellem linierne beregnes.

Svar #7
04. december 2005 af sebb (Slettet)

ja tegnet linjerne-----men fatter det stadigvæk ik'

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Vi ved at tangens til den spidse vinkel mellem x-aksen og linien er lig liniens hældningskoefficient. Ved at tage den inverse tangens (markeret med tan^(-1) på en lommeregner) til liniens hældningskoefficient, får vi så den spidse vinkel mellem linien og x-aksen. Prøv at tage tan^(-1) til liniernes hældningskoefficienter, og marker disse vinkler på din tegning. Nu burde du så indse, hvordan vinkelen mellem de to linier findes.

Svar #9
04. december 2005 af sebb (Slettet)

kan det passe at det giver:93,1 grader

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

En spids vinkel kan da ikke være over 90 grader, så uden at have regnet på det, kan jeg godt sige, at det ikke er rigtigt.

Svar #11
04. december 2005 af sebb (Slettet)

jamen da :

tan^-1(-0,5)= -26,6

og

tan^-1(-7/4)= -60,26

giver den sidste vinkel vel:

180-26,6-60,26= 93,14

eller hvad!!!!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Jeg forstår ikke hvorfor du vil lægge de netop fundne vinkler til en vinkel på 180 grader.

Hvis du tegner en skitse -- som du faktisk er blevet opfordret til -- vil du se, at ved at vælge et koordinatsystem med origo i linjernes skræingspunkt (for

L_1: y = -1/2*x
L_2: y = -7/4*x+9),

da er vinklerne med førsteaksen givet ved

v_1 = (180 - 26,56) grader
v_2 = (180 - 60,26) grader

Den spidse vinkel mellem de to linjer, bør du nu være i stand til at finde herudfra.

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Kan du indse, at den rigtige vinkel findes som 60.26-26.6?

Svar #14
04. december 2005 af sebb (Slettet)

jadet kan jeg godt....men hvorfor giver den ikke 180 grader???

men ellers tusind tak drenge:)

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#14:
En spids vinkel på 180 grader -- nu må du da vist hellere få dig noget søvn. ;-)

Svar #16
04. december 2005 af sebb (Slettet)

#15: ja det må jeg hellere...he he ...

Skriv et svar til: hvad menes der med den spidse vinkel???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.