Matematik
Søger regneregel
04. december 2005 af
IBM (Slettet)
Hej
Det er en smal sag at udregne (x+h)^(n) for n lig 0,1 og 2. Men hvordan udregnes tallet for n>3?
Der findes en regneregel indeholdene fakultet (!), men hvor kan den findes?
Det er en smal sag at udregne (x+h)^(n) for n lig 0,1 og 2. Men hvordan udregnes tallet for n>3?
Der findes en regneregel indeholdene fakultet (!), men hvor kan den findes?
Svar #1
04. december 2005 af Sabrina (Slettet)
Jeg er i gang med et større matematikprojekt, som indeholder en del sætninger og definitioner. Derfor bruger jeg ofte nedenstående kodestump:
\\vspace{2mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{dmo}
\\textbf{overskrift}\\\\
Tekst
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{3mm}
Er der en måde, hvorpå jeg kan få nogle af disse indstillinger over i preamblen?
\\vspace{2mm}
\\begin{center}
\\begin{boxedminipage}{11cm}
\\begin{dmo}
\\textbf{overskrift}\\\\
Tekst
\\end{dmo}
\\end{boxedminipage}
\\end{center}
\\vspace{3mm}
Er der en måde, hvorpå jeg kan få nogle af disse indstillinger over i preamblen?
Svar #2
04. december 2005 af Sabrina (Slettet)
Ups, undskyld. Mit indlæg skulle selvfølgelig ikke have været i denne tråd.
Svar #4
04. december 2005 af allan_sim
#0.
Måske tænker du på binomialkoefficienterne?
Generelt gælder, at
(x+h)^n = Sum{k=0}{n} [C(n,k)*x^k*h^(n-k)]
Eksempelvis er
(x+h)^3
= C(3,0)*x^0*h^3 + C(3,1)*x^1*h^2 + C(3,2)*x^2*h^1 + C(3,3)*x^3*h^0
= h^3 + 3*x*h^2 + 3*x^2*h + x^3
Binomialkoefficienterne kan så udregnes via formlen
C(n,k) = n!/((n-k)!*k!)
Måske tænker du på binomialkoefficienterne?
Generelt gælder, at
(x+h)^n = Sum{k=0}{n} [C(n,k)*x^k*h^(n-k)]
Eksempelvis er
(x+h)^3
= C(3,0)*x^0*h^3 + C(3,1)*x^1*h^2 + C(3,2)*x^2*h^1 + C(3,3)*x^3*h^0
= h^3 + 3*x*h^2 + 3*x^2*h + x^3
Binomialkoefficienterne kan så udregnes via formlen
C(n,k) = n!/((n-k)!*k!)
Skriv et svar til: Søger regneregel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
