Matematik
Funktioner
04. december 2005 af
djgreg7 (Slettet)
Min matematiklærer er meget glad for at lave vores opgaver selv, så jeg tænkte på om nogle kunne give mig nogle hints til hvordan jeg løser følgende:
Givet at y=b*a(i x'ne) og f(3)=14. Det vides at f(x) fordobles når x øges med 13. Find forkriften.
Givet at y=b*x(i a'ne). Find a og b når det vides at f(1)=12 og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 14%.
Og så er der også dette spørgsmål:
Givet 2 eksponentialfunktioner kan skære hinanden, angiv punktet. Hvad er betingelsen for at de kan skære hinanden?
Jeg håber i kan forklare mig dem lidt bedre end min lærer har.
Givet at y=b*a(i x'ne) og f(3)=14. Det vides at f(x) fordobles når x øges med 13. Find forkriften.
Givet at y=b*x(i a'ne). Find a og b når det vides at f(1)=12 og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 14%.
Og så er der også dette spørgsmål:
Givet 2 eksponentialfunktioner kan skære hinanden, angiv punktet. Hvad er betingelsen for at de kan skære hinanden?
Jeg håber i kan forklare mig dem lidt bedre end min lærer har.
Svar #1
04. december 2005 af Waterhouse (Slettet)
Til den første - vi har, at f(3)=14. Hvis x øges med 13, fordobles f(x), altså:
f(3+13)=14*2
<=>
f(16)=28
At f(3)=14 betyder at 14=b*a^3, og at f(16)=28 betyder at 28=b*a^16. Det er to ligninger med to ubekendte, som du kan løse for a og b.
f(3+13)=14*2
<=>
f(16)=28
At f(3)=14 betyder at 14=b*a^3, og at f(16)=28 betyder at 28=b*a^16. Det er to ligninger med to ubekendte, som du kan løse for a og b.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
