Matematik
differentiering af: f(x)=X*0,2^X og f(x)=(X^2-X-2):(X-3)
06. december 2005 af
akvakv (Slettet)
Hej
Jeg er i tvivl om følgende differentiering er rigtig lavet:
f(X)= X*0,2^X
Jeg differentiere den efter gange-reglen (f*g)'(x) = f'(x) * g(x) + f(x) * g'(x)
f'(x)= 1 * 0,2^X + X * X0,2^(X-1)
f'(x)= 0,2^X + X^2*0,2^(X-1)
(kan ikke komme videre her fra med denne her)
Den næste er en brøk:
f(x) = (X^2-X-2):(X-3)
Jeg differentiere efter divisionsreglen og får:
f'(X)=((2X-1)*(X-3)-(X^2-X-2)*1) : (X-3)^2
f'(x)=(2X-1-X^2-X-2):(X-3)
f'(x)=(-X^2+X-3):(X-3)
Og her ender den så... kan jeg komme videre herfra, eller hvad?
mvh Anders
Jeg er i tvivl om følgende differentiering er rigtig lavet:
f(X)= X*0,2^X
Jeg differentiere den efter gange-reglen (f*g)'(x) = f'(x) * g(x) + f(x) * g'(x)
f'(x)= 1 * 0,2^X + X * X0,2^(X-1)
f'(x)= 0,2^X + X^2*0,2^(X-1)
(kan ikke komme videre her fra med denne her)
Den næste er en brøk:
f(x) = (X^2-X-2):(X-3)
Jeg differentiere efter divisionsreglen og får:
f'(X)=((2X-1)*(X-3)-(X^2-X-2)*1) : (X-3)^2
f'(x)=(2X-1-X^2-X-2):(X-3)
f'(x)=(-X^2+X-3):(X-3)
Og her ender den så... kan jeg komme videre herfra, eller hvad?
mvh Anders
Svar #1
06. december 2005 af Waterhouse (Slettet)
Det ligner at du differentierer 0,2^x forkert. Du kan ikke bruge (x^n)' = n*x^(n-1) når variablen er eksponent. brug istedet at (a^x)' = a^x*ln(a).
Skriv et svar til: differentiering af: f(x)=X*0,2^X og f(x)=(X^2-X-2):(X-3)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
