Matematik
vinkler til 2 linijers skæring
07. december 2005 af
lotte-tQsen (Slettet)
hej jeg har et problem. jeg har en opgave hvor jeg har fundet tangenten til xo i en halv:
y=0,5x-(5/8)
en lystråle kommer lodret med xo =0,5.
nu skal jeg bare bestemme vinklen mellem tangenten og lystrålen...
vi har fået et fint med at vinklen v mellem x aksen og en linje er givet bed y=ax+b kan findes ved følgende formel tan(v)=a
men forstår ikke dette hint.
y=0,5x-(5/8)
en lystråle kommer lodret med xo =0,5.
nu skal jeg bare bestemme vinklen mellem tangenten og lystrålen...
vi har fået et fint med at vinklen v mellem x aksen og en linje er givet bed y=ax+b kan findes ved følgende formel tan(v)=a
men forstår ikke dette hint.
Svar #1
07. december 2005 af hund (Slettet)
et hint og et hint.. altså det er vel rimeligt trivielt, at ønsker man at finde vinklen(v) mellem en graf, og x-aksen, så siger man:
v = tan^-1(a)
dvs. i dit tilfælde:
v = tan^-1(0,5) ok ?
/Jens
v = tan^-1(a)
dvs. i dit tilfælde:
v = tan^-1(0,5) ok ?
/Jens
Svar #2
07. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
nej ikke mellem x aksen
mellem den linje der kommer lodret ned ved xo= 0,5 og tangenten
mellem den linje der kommer lodret ned ved xo= 0,5 og tangenten
Svar #5
07. december 2005 af hund (Slettet)
hmm.. så er det vel bare 90 grader minus tan^-1(a) ..forstår du min tankegang ?
Skriv et svar til: vinkler til 2 linijers skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
