Matematik

Bestem Vm(f)

08. december 2005 af john2005 (Slettet)

f(x)=3x-ln(4x)

og

g(x)=ln(2-x^2)

Jeg har bestem Dm(f) og Dm(g)

Men er lidt i tvivl om hvordan jeg ska bestemme Vm(f), en smule hjælp søges..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2005 af eightx2 (Slettet)

Hvis du regner ekstremumsstederne ud, kender du jo min og max (hvis nogen), derudfra kan du lave din Vm.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2005 af fixer (Slettet)

#1
Man skal nu også undersøge opførslen for x gående mod grænserne i definitonsmængderne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2005 af gahle (Slettet)

#1 husk lige at forklare knægten at det skal være de globale ekstremumssteder. #2 Det er korrekt, man kan finde vm(f) ved at undersøge f'=0. Men husk på at dette også kan bestemme lokale ekstremumstider, derfor skal man også huske at kigge efter f'=0 ved højeste værdi og mindste værdi. Vm(f) vil være intervallet mellem disse.

Hvis du ikke kender til differentering af logaritmefunktioner, brug da din grafregner til at tegne funktionen og aflæs maksimum deraf. Ellers kan du tilnærme dig f' ved at anvende nummerisk differention, der også findes på grafregneren nDeriv().

Held og lykke :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2005 af fixer (Slettet)

#3
Jeg har aldrig påstået andet. Jeg siger i #2 at bestemmelse af ekstrema ikke er tilstrækkeligt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2005 af gahle (Slettet)

#4

siger jeg heller ikke du har :) har bare glemt at skrive, at det 'men' jeg skrev var rettet mod john2005 :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2005 af Epsilon (Slettet)

Bestem monotoniforholdene for f hhv. g, bemærk, at f og g er kontinuerte i deres definitionsområder (som i øvrigt er sammenhængende) og, for så vidt angår f, undersøg opførslen for

x -> infty hhv. x -> 0+

Alt i alt fastlægger dette billedmængderne.

//Epsilon

Skriv et svar til: Bestem Vm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.